Server til lokalisering af objekter under vand

Ingeniørvirksomheden EIVA, som leverer løsninger til den internationale offshore-industri, var på udkig efter en server til deres nye produkt inden for deep learning: NaviSuite deep learning. 

Industriel GPU-server til deep learning-løsning i den maritime industri

Deep learning, som også er en stor trend i den maritime industri, gør det f.eks. muligt at genkende og lokalisere objekter under vandets overflade igennem forskellige typer af data, typisk billeder og video. Softwaren gør det muligt at ”lære af sig selv” og foretage nødvendige justeringer. ”Produktet skal hjælpe EIVAs kunder med at klassificere og segmentere data i maritime undersøgelser og konstruktioner. Formålet med en deep learning-løsning er at automatisere manuelle opgaver for maritime kunder, så de kan løse opgaver med endnu mere effektivitet og med en endnu højere kvalitet, end de gør allerede,” fortæller Hardware Development Manager hos EIVA, Martin Kristensen.

Kompakt, stabil og kraftig GPU-server gør det muligt at håndtere og klassificere videostreams

”Vores ønsker til serveren var bl.a., at den ikke skulle være særlig stor, og at den kunne sikre stabilitet,” fortæller Martin Kristensen og uddyber, ”Det var vigtigt for os, at serveren havde en kraftig GPU, idet vores billedegenkendelsesalgoritme gør brug af CUDA-cores. Mængden af CUDA cores afgør, hvor mange billeder, vi kan behandle per sekund. Med den nye server kan vi finde og klassificere objekter på 500 billeder i sekundet. Med andre ord kan vi håndtere og klassificere flere videostreams i realtid med en enkelt server.”

Løsningen skal kunne indgå i forskellige sammenhænge; f.eks. i rackskabe på kontorer og skibe, hvor der ikke er så meget plads.

EIVA: “Blue Line viste stort engagement for at løse opgaven”

I forbindelse med GPU-løsningen, hvor produktet ikke var en færdig hyldevare, fremhæver Martin samarbejdet med Blue Line: 
“Blue Line har fra starten af vist stor forståelse for vores behov. Der har været en del dialog med Blue Line, som har været rigtig gode til at sparre med på komponenterne, vi skulle bruge for at opnå den ønskede kvalitet. De har haft en god teknisk forståelse for produktet.”

“Derudover har vi oplevet en rigtig god service ift. at Blue Line agerede hurtigt og fik tilpasset produktet på den måde, vi ønskede. Der blev taget højde for vores behov. De viste stort engagement for at løse opgaven, og vi oplevede i det hele taget en god dialog og sparring igennem hele processen,” fortæller Martin Kristensen.

NaviSuite deep learning-produktet, som har gennemgået et testforløb, er blevet lanceret i en første variant hos de første kunder.

Læs mere om EIVAs NaviSuite deep learning-produkt her