Kundespecifikke industricomputere til 24/7-drift

FLSmidth fik skræddersyet holdbare industricomputere, som tålte snavs og støv og kunne køre 24/7. Den korte leveringstid og sparring fremhæves som vigtigt i samarbejdet med Blue Line.

Skrappe krav til specialdesignede computere

FLSmidth, Automation Division gik ikke forgæves, da de ledte efter industricomputere, som kunne skræddersys til helt særlige forhold og regler.

Specialbygget IT-udstyr, som tåler snavs og støv og kan køre 24 timer i døgnet, året rundt. Og så må computerne kun indeholde et minimum af amerikansk producerede komponenter. Sådan lød den første opgave til Blue Line fra FLSmidth, Automation Division, der skulle bruge specialfremstillede workstations og servere til en nybygget cementfabrik i et land underlagt amerikansk embargo.

”Det er skrappe krav, og Blue Line fik ordren med kort varsel, fordi kvaliteten fra vores tidligere leverandør var for dårlig,” fortæller produktionsingeniør Casper Egeslund Petersen fra FLSmidth, Automation Division, som er en division i FLSmidth-koncernen.

”Men inden for en uge havde de fundet en måde at sætte en computer sammen på, som både levede op til kravene om kvalitet og oprindelse,” tilføjer han.

Sikkerhed for levering og kvalitet

Siden har Blue Line været fast leverandør af specialordrer til FLSmidth, Automation Division, der blandt andet har bestilt computere og servere til flere nybyggede cementfabrikkers kontrolsystemer. 
Kontrolsystemet er kritisk for produktionen, og det betyder skærpede krav til både levering og udstyrets levetid.

”Blue Line leverer til tiden, og det er vigtigt, for uden IT-udstyret kan du ikke få en cementfabrik op at køre. Og hvis produktionen stopper, fordi systemerne svigter, koster det dyrt,” siger Casper Egeslund Petersen.

FLSmidth, Automation Division sikrer sig mod nedbrud, blandt andet ved at have redundante systemer, så en anden server tager over, hvis den primære går ned.

Sparring på russisk

”Typisk ligger fabrikkerne langt væk fra alt og alle. Det er ikke lige sådan at sende en tekniker ud til et kalkbrud i et afrikansk land eller få en defekt maskine retur. Derfor bliver det endnu mere vigtigt, at udstyret er holdbart og kan modstå al den slitage, støv og snavs, der er på en cementfabrik,” forklarer produktionsingeniøren, som også lægger vægt på den gode sparring i samarbejdet.

”Vi bevæger os i mange lande, og måske skal vi pludselig bruge et tastatur på russisk. Så er det rart med en sparringspartner, der ved, hvor man støver den slags industriprodukter op.”