Kompakt industricomputer til dataopsamling i vindmøller

Hvorfor producere selv hvis man kan få tilpasset en standardcomputer? KK Wind Solutions leverer styresystemer til vindmølleproducenter i ind- og udland.

Lille industricomputer benyttes til dataopsamling i vindmøller

I nogle af løsningerne indgår industricomputere fra Blue Line i styringselektronikken. "Tidligere brugte vi en computer, der var specialfremstillet til os, men vi fandt ud af, at vi hos Blue Line kunne få en standardcomputer, der med en mindre tilpasning, passer præcis til vores behov," fortæller indkøber Henrik Arensbak.

"Samarbejdet med Blue Line om udvikling og support forløb rigtig godt." Styresystemet i en vindmølle registrerer en mængde data, så man altid kan gå tilbage og analysere, hvordan en mølle har kørt, og hvor meget den har ydet.

KK Wind Solutions producerer styringer til vindmølleindustrien og udvikler al teknikken, selv computerne til dataopsamling købes fra underleverandører, og i 2010 indledte virksomheden et samarbejde med Blue Line om hardware til løsningerne. "Vi fandt ud af, at vi faktisk kunne bruge en af Blue Lines standardcomputere, som med nogle mindre tilpasninger kan leve op til vores krav og specifikationer. I startfasen med de nye computere var der naturligvis nogle ting, der skulle testes og klares af, men her har vi nydt godt af Blue Lines service og support, og alt er forløbet rigtig godt," fortæller Henrik Arensbak. Virksomhedens I-Box er nu indbygget i over hundrede vindmøller, der primært er placeret i Østen.

"Men udviklingen i vores branche går stærkt, så vi har allerede indledt et samarbejde med Blue Line om at udvikle en ny standardcomputer, der bliver endnu mere tilpasset vores behov."

Konkurrencen i branchen er hård, og vi må hele tiden udvikle os og bruge de nye teknologiske landvindinger, så vi kan være kosteffektive, uden at vi går på kompromis med kvaliteten," slutter Henrik Arensbak.